>
Ylapalkki
Logo
Kun välittäjällä on sinulle väliä
There are no translations available.

Milloin on paras aika myydä asunto?

Asuntomarkkinoilla on eletty hankalia aikoja eikä niille ainakaan vielä näy loppua. Siksi moni varmasti miettii myydäkö vai odottaako parempia aikoja.

Asuntokauppa elää sykleittäin myös vuodenaikojen mukaan.  Loppusyksystä alkaa kuulla asiakkailta ”ei kannata enää laittaa myyntiin kun tulee joulu” ja keväällä tulee taas juhannus tai paremminkin kesä, jolloin kauppa ei kuulemma käy.

Jos näitä ohjeita uskoo niin asunto kannattaisi laittaa myyntiin syksyllä tai keväällä. Mutta mitä sitten jos käykin niin kuin toissa keväänä, jolloin varsinainen kevät jäi todella lyhyeksi. Se näkyi myös asuntokaupassa. Kevätbuumia asuntokaupassa ei tullutkaan.

Kevät on hyvää myyntiaikaa kuten myös syksy. Mutta kun suurin osa asunnonmyyjistä ajattelee niin, on myös keväisin ja syksyisin kova kilpailu, sillä markkinoille tulee uusia kohteita paljon. Tästä syystä olenkin rohkaissut laittamaan myyntiin silloin kun on hiljaisempaa eli vaikkapa kesällä.

Kuulostaa varmasti oudolta, mutta kesällä omakotitalojen pihat ovat parhaimmillaan kun pihaa ei peitä lumi. Ja mitä muuta se lumi peittääkään alleen? Ihmisillä on lomalla aikaa panostaa kodinetsintään ja näytöillekin pääsee valoisaan aikaan vaikka menisi illasta.

Uskokaa tai älkää, välittäjän työ on myös kivaa kesällä! Ihmiset ovat hyvällä tuulella ja mikä on esitellessä kaunista puutarhaa kesäillassa.

Jos mietit laittavasi kotisi myyntiin vasta syksyllä niin tee se sittenkin jo nyt, se on myyty kun toiset vasta aloittavat myyntiä. Me palvelemme teitä kaikkina vuodenaikoina, myös jouluna ja juhannuksena!

Ihanaa kesää kaikille!