>
Ylapalkki
Logo
Kun välittäjällä on sinulle väliä
There are no translations available.

Kilpailuta välittäjät

Jälleen sain sähköpostiini mainoksen ”kilpailuta alueesi parhaat välittäjät”. Facebookissa mainostaa myös samankaltaista palvelua tarjoava yritys. Välittäjänä kyseenalaistan kyseiset palvelut. Ensinnäkin, kun puhutaan ”alueesi parhaista välittäjistä” niin millä nämä yritykset testaavat välittäjien paremmuuden?

Parhaan välittäjän valinta on paras tehdä itse kutsumalla useampi välittäjä arviokäynnille. Takaan, että haastattelemalla välittäjiä löytää varmemmin parhaan välittäjän. Mikä sitten on paras välittäjä? Ensinnäkin, kehottaisin valitsemaan LKV-pätevyyden omaavan välittäjän. Sen lisäksi välittäjällä tulisi olla edes jonkinlaisia suosituksia siitä, että hän on onnistunut työssään. Jos myytävä kohde on vaikkapa maatila, vaaditaan välittäjältä jo paljon enemmän kuin kerrostalokaksion myynnissä.

Välittäjän työssä vaaditaan myös hyviä sosiaalisia taitoja, myyntitaitojen ohella. Jos välittäjä on käytökseltään juro ja vähäpuheinen, se ei lupaa hyvää. Välittäjän työ on hyvää ihmissilmää ja tilannetajua vaativaa työtä. Valitse välittäjä jonka kanssa itse koet, että on helppo ja mukava asioida. Se ominaisuus ei aikanaan huononna mahdollisuuksia saada kotisi myydyksi.

Nämä edellä mainitut yritykset mainostavat myös tietävänsä alueen edullisimman välittäjän. Jokainen pystyy välitysliikkeiden sivuilta tarkastamaan välityspalkkion. Suhtautuisin myös tähän hieman varauksella, sillä harvempi välitysliike pystyy kilpailemaan listahinnoilla. Joten tässäkin kehottaisin pyytämään välitysliikkeiltä välitystarjousta.

Lisäksi näiden yritysten varsinainen tarkoitus on saada kerättyä tiedot niiltä ihmisiltä jotka suunnittelevat asuntonsa myyntiä. Nämä tiedot yritykset sitten myyvät välittäjille.

Minä toivon, että jokainen luottaa itse omaan arviointikykyynsä ja valitsee itse parhaiten asuntonsa välittäjäksi sopivan välittäjän.