>
Ylapalkki
Logo
Kun välittäjällä on sinulle väliä

Välittäjällä on väliä!

Kiinteistönvälittäjän ammatti kuuluu vähiten arvostettuihin ammatteihin. Syitä siihen on varmasti monia. Työssäni kuulen jatkuvasti tarinoita huonoista välittäjistä, joku ei ole saanut kaupaksi, joku ei ole pitänyt asiakkaaseen yhteyttä, joku on vain muuten tyrinyt pahemman kerran, tarinoita riittää.

Totuus on, että kynnys alalle pääsemiseen on matala. Koulutuksenkin kanssa on vähän niin ja näin. Ei ole tavatonta, että muutaman päivän perehdytyksen jälkeen asuntomyyjä lähtee myymään asuntoja, jotkut pärjäävät ja jotkut eivät. Tämä kertoo sen, että mukaan mahtuu monenlaista hiihtäjää ja ala on vaativa.

Kyseessä on työ, missä ollaan tekemisissä ihmisen ehkä elämän suurimman omaisuuden sekä päätösten kanssa. Siihen tehtävään asiakkaat valitsevat välittäjän juuri siksi, että haluavat luotettavan ammattilaisen hoitamaan tätä tärkeää tehtävää. Ihmettelen, miten on mahdollista, että alalle pääsemiseksi ei vaadita koulutusta.

Onneksi alalle on tulossa lakimuutos, jonka voimaantulon jälkeen vähintään puolella yrityksessä työskentelevillä asuntomyyjillä tulee olla LKV-pätevyys. LKV-koe on vaativa, eikä siitä moni ole päässyt läpi useasta yrittämisestä huolimatta. En väitä, etteikö voisi olla hyvä välittäjä ilman pätevyyttäkin. Mutta miten asiakas voi varmistua siitä, että välittäjä hallitsee myös alan vaativan juridiikan. Juuri osaamisenhan vuoksi asiakas valitsee tehtävään välittäjän.

Välittäjän valintaan vaikuttaa moni muukin asia. On niitä, joille ainoa ratkaiseva kriteeri on halpa välityspalkkio. Toisille on tärkeää, että asialla on tunnettu alan yritys. Tutkimukset ovat kuitenkin osoittaneet, että useimmille on tärkeintä millainen on välittäjä joille he antavat kotinsa avaimen. Onneksi näin.

Kilpailu alalla on kovaa, varsinkin tässä markkinatilanteessa. Leipä on kaventunut välittäjienkin pöydissä ja tiedän useamman vaihtaneen alaa. Minusta tämä on hyvä asia. Tässä markkinatilanteessa karsitaan ns. ”jyvät akanoista”. Alalla pärjätäkseen joutuu tekemään entistä ankarammin töitä.

Sain muutama päivä sitten asiakkaalta kommentin ”tämähän oli sinulle helppo kauppa kun kävi näin nopeasti, eikö välityspalkkiostakin voisi vähän antaa alennusta”. Arvatkaapa vain torppasinko tämän lauseen jo heti alkuunsa?! Helppoja kauppoja on vähän. Hyvä välittäjä hoitaa työnsä niin, että se jättää vaikutelman toimeksiantajalle kaiken käyneen helposti. Yleensä kaupoille asti pääseminen on vaatinut kovaa työtä, tiukkoja neuvotteluja, sovittelua ym. Kun asiat ovat menneet hyvin, on kaupoilla tyytyväinen ostaja, myyjä ja välittäjä. Tämä on oma tavoitteenikin.

Teen omaa unelmatyötäni huolimatta siitä, että sen arvostus kyntää pohjamudissa. Uskon, että arvostusta voi saavuttaa vain tekemällä työnsä parhaalla mahdollisella tavalla. Arvostamalla työtäni saan ehkä muutkin vielä arvostamaan tätä hienoa ammattia!