>
Ylapalkki
Logo
Kun välittäjällä on sinulle väliä

Kateus vie kalatkin vesistä!

Tiukka markkinatilanne on kaventanut myös monien välittäjien leipää. Tämä on aiheuttanut sen, että jotkut ovat alkaneet käyttämään kyseenalaisia keinoja myytävien kohteiden hankkimiseksi. Näitä ovat mm. se että soitetaan toimeksiantajille joilla on jo sopimus toisen välitysliikkeen kanssa jo olemassa. Toinen mikä on lisääntynyt, on toisten välittäjien haukkuminen asiakkaille.

Tämä on ala jossa kilpailu välittäjien kesken voi olla kovaa jopa saman välitysliikkeen sisällä. Olen valitettavasti joutunut seuraamaan näitä tilanteita melko läheltä ja siinä ei ole keinoja kaihdettu. Ikävää. Kateus toisen menestyksestä syö omaa energiaa ja siirtää huomion aivan vääriin asioihin. Varsinkin kun tässä markkinatilanteessa kaikki käytettävissä oleva energia tulisi käyttää siihen miten onnistumme työssämme parhaiten. Puhumattakaan mitä em. käytös tekee työyhteisölle. Takanapäin puhumista, kyräilyä ja kyttäystä.

Olen onneksi saanut olla myös sellaisissa työyhteisöissä missä ollaan esimiestasolla ymmärretty kitkeä em. käytös pois oman työyhteisön keskeltä.  Uskon, että myytävää riittää kaikille ja ennen kaikkea; hyvä kiertää! Kun kateuden sijalle tulee kunnon tsemppihenki ja aito ilo myös kollegan onnistumisesta, tuo se koko työyhteisölle menestystä.

Tällä hetkellä kun oma työyhteisöni rajoittuu oman yrityksen sisällä vain kahteen henkilöön, kaipaan hetkittäin työyhteisöä jonka kanssa voisi jakaa menestyksen hetkiä. Onneksi minulla on kollegoita joiden kanssa voidaan iloita onnistumisista ja myös tarjota olkapäätä silloin kun kaikki ei mene ”niin kuin Strömsössä”.  Sinä, joka nyt tunnet lämmöntunteen sydämessäsi, tiedät että tarkoitan juuri sinua, kiitos!